Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Terug naar het overzicht

3 vragen over rekruteren aan Joeri Peeters

Inzicht in Recruitment bij AValue: Een Gesprek met Joeri Peeters

Bij AValue krijgen we regelmatig vragen over hoe je het rekruteren het beste kunt aanpakken. Daarom hebben we drie van onze veelgestelde vragen voorgelegd aan Joeri Peeters, onze Sales & Operations Manager. Met maar liefst 17 jaar ervaring in recruitment heeft hij een schat aan kennis en inzichten die hij graag met ons deelt.

 

Hoe zorg je voor een positieve kandidaat-ervaring?

Een positieve kandidaat-ervaring is essentieel voor succesvol recruitment. Bij AValue geloven we dat transparantie en feedback de kern vormen van een goede sollicitatieprocedure. Kandidaten moeten in elke stap van het proces de juiste en nodige feedback krijgen. Zelfs een kort telefoontje om te melden dat er nog geen nieuws is, kan al veel waarde hebben. Daarnaast is het belangrijk om oprecht in gesprek te gaan met sollicitanten en niet slechts een checklist af te vinken. Mensen zijn meer dan hun cv, en door echt interesse te tonen, creëer je een positieve indruk van je bedrijf.

 

Hoe belangrijk zijn referenties?

Voor Joeri zijn referenties totaal niet belangrijk. Het gebruik van referenties vertrekt vaak vanuit een gevoel van wantrouwen. Als je tijdens het gesprek twijfels hebt, zoek je bevestiging bij een derde partij. Dit maakt de vraagstelling naar de referentiepersoon al snel subjectief. Bovendien hangt de waarde van een referentie sterk af van wie je spreekt; meningen over een persoon kunnen flink uiteenlopen. Daarom ziet hij niet de meerwaarde in van referenties.

Indien dit voor jou wel belangrijk is, doe dit als een standaard gegeven in je bedrijf. Leg dit vanaf het begin uit aan de kandidaat, zodat er geen verwarring ontstaat.

 

Hoe wijs je een kandidaat af?

Het afwijzen van een kandidaat is een delicaat proces. Bij AValue doen we dit altijd telefonisch, zeker als de sollicitant al op gesprek is geweest. Dit toont respect en beleefdheid. Het is belangrijk om concrete redenen te geven waarom iemand niet is aangenomen, in plaats van vage uitspraken zoals "een andere kandidaat was beter." Kandidaten hebben niets aan dergelijke antwoorden en leren niets van het proces. Door eerlijke en gedetailleerde feedback te geven, kunnen sollicitanten hun ervaringen positief afsluiten en blijft de deur open voor toekomstige kansen. Want zoals Joeri zo mooi verwoord: “Een kandidaat die nu niet de juiste match is, kan dat in de toekomst misschien wel zijn voor een andere functie.”

 

Transparantie, oprechte interesse, en respectvolle communicatie vormen de pijlers van onze strategie, wat bijdraagt aan een positieve kandidaat-ervaring en een sterke reputatie als recruitment agency.


Recente artikelen
op5-8-2024 14:02
0 bekeken | 0 reacties
op5-7-2024 17:01
0 bekeken | 0 reacties
op10-1-2024 13:27
0 bekeken | 0 reacties

Reageer

Auteur
Van Elsacker
Publicatiedatum
05-07-2024
Reads
0
Comments: No comments
Share: