Vijf tips voor een LinkedIn profiel met wauw-effect
Als freelancer is LinkedIn hét ideale platform om jezelf professioneel te presenteren aan de buitenwereld. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw LinkedIn-profiel opvalt te midden van miljoenen anderen? In deze blogpost delen we vijf essentiële tips om je LinkedIn-profiel te professionaliseren en zo de toegang tot nieuwe kansen en connecties te vergroten.
Tip 1: zorg voor een professionele profiel- en omslagfoto
Aangezien LinkedIn een professioneel platform is, gebruik je best een “nette” foto. Zorg dat je herkenbaar en ontspannen op de foto staat. Het is dé foto die de eerste indruk achterlaat bij andere gebruikers. Gebruik bij voorkeur een foto waarbij je in de camera kijkt.
Je omslagfoto is de kans om jouw bedrijf in de kijker te zetten. Deze foto kan er proportioneel iets anders uitzien op mobile in vergelijkt met de desktopversie. Bekijk dit dus zeker eens op beide schermen. Bij voorkeur gebruik je niet te veel tekst, deze kan slecht zichtbaar zijn.
Tip 2: gebruik een strakke headline
Een goede kopregel of headline opent deuren. Deze wordt namelijk bij alles wat je op LinkedIn doet getoond en heeft daardoor een grote toegevoegde waarde. Jouw huidige functie wordt automatisch getoond, maar je kan hier ook interessante zoekwoorden aan toevoegen die aansluiten bij je job. Op die manier wordt je profiel sneller opgemerkt.
Tip 3: voeg een beknopte samenvatting toe
Vertel in een paar zinnen wie je bent, wat je doet en vooral wat je boeit. Ben je geïnteresseerd in online marketing, AI of alles wat met sales te maken heeft? Voeg het dan toe. Deze samenvatting is het eerste wat mensen zien als ze naar beneden scrollen.
Tot op heden benutten heel veel mensen deze ruimte niet, het is dus jouw kans om eruit te springen met een leuke en boeiende tekst.
Tip 4: zorg dat je werkervaring up-to date is
Geef aan waar je werkt en gewerkt hebt. Potentiële connecties zien op deze manier in één opslag bij welke bedrijven je hebt gewerkt en welke ervaring je reeds hebt opgedaan. Je kan dit vergelijken met je werkervaring op je CV. Zeker als freelancer is het interessant om aan te geven welke opdrachten je reeds voor klanten hebt uitgevoerd en wat deze opdrachten inhielden.
Tip 5. Vraag je netwerk om aanbevelingen
Wanneer je al enkele jaren actief aan het werk bent, ken je vast wel enkele connecties waar je succesvol mee hebt samengewerkt. Deze connecties kan je vragen om een aanbeveling te schrijven. Stel jezelf wel de vraag of ze je goed genoeg kennen om dit te doen. Indien ze hiertoe bereid zijn, dan wordt jouw profiel steeds vollediger en dat betekent dat je hoger in de zoekopdrachten zal verschijnen.
(bron: torseo)